Unei femei cu AVC i s-a făcut un CT abia după 10 zile de la internarea în spital. După 2 zile a murit

malpraxis spitalul județean craiova

Fiica bătrânei acuză medicii de la Spitalul Județean Craiova de malpraxis. Foto: Captură video Știrile PRO TV

Fiica unei bătrâne de 80 de ani, care a murit după ce a fost internată la Spitalul Județean din Craiova, acuză mai mulți medici de malpraxis, relatează Știrile PRO TV.

Potrivit acesteia, mamei sale i s-a făcut un CT (computer tomograf) abia la 10 zile de la internarea în spital, în ciuda faptului că medicul curant de la ATI (terapie intensivă) a cerut această investigație de 5 ori într-o săptămână.

Când, după 10 zile, bătrânei i s-a făcut CT-ul solicitat, acesta a relevat că ea suferise un accident cerebral hemoragic (AVC). Femeia a murit după 2 zile.

Bătrâna a ajuns la spital pe 24 septembrie cu tensiune mare (240 cu 120) și frisoane. A fost lăsată să aștepte 2 ore, iar a doua zi a fost mutată la terapie intensivă.

Familia spune că medicul curant ATI a solicitat de 5 ori realizarea unei investigații la computerul tomograf. Însă nimeni nu știe de ce investigația nu a fost făcută decât după 10 zile. Abia pe 3 octombrie, la 10 zile de la internare, i s-a făcut tomograful care a arătat că suferise un AVC hemoragic.

Familia a depus plângeri la Parchet, Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică. Colegiul Medicilor Dolj a anunțat că a început cercetarea disciplinară a medicilor acuzați.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version