Unde va funcționa primul centru de vaccinare non-stop din România

Vacci COVID-19. Foto: Pixabay

Primul centru de vaccinare deschis non-stop din România va fi inaugurat săptămâna viitoare.

Acesta va funcția fără încetare și va fi amplasat la Spitalul Județean Timișoara, urmând să asigure un circuit intern separat al persoanelor ce vin să fie imunizate, față de cele folosite de pacienții unității sanitare.

În acest centru de vaccinare, care va putea imuniza 480 de persoane în fiecare zi, va fi folosit doar vaccin produs de Pfizer.

”Ştim că vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. Am cântărit mult decizia de a-mi asuma acest centru şi m-am consultat atât cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, cât şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat şi au ajutat semnificativ în realizarea acestui proiect. Dacă totul va decurge conform planului, estimăm că vaccinarea va începe din 23 martie”, a declarat dr. Raul Pătraşcu, citat de ȘtirileProTV.

Potrivit datelor oficiale, în județul Timiș, care conduce de săptămâni bune în topul național al incidenței virusului, au fost imunizate deja aproape 28.000 de persoane, în timp ce alte 60.000 au primit prima doză de vaccin.