Unde trăiesc cei mai stresați oameni din lume

Atena - Grecia. Foto: Pixabay

Un raport realizat de Gallup arată că oamenii de pe tot Globul sunt tot mai nervoși, mai stresați și mai îngrijorați.

La studiu au participat 150.000 de oameni din 140 de țări, printre care și România. O treime dintre participanți sufereau de stres, în timp ce unul din cinci era trist sau nervos.

Raportul s-a concentrat asupra experiențelor pozitive sau negative trăite de oameni cu o zi înainte să răspundă la întrebări.

Cea mai ”negativă” țară a fost Ciad, urmată de o altă țară africană – Niger. Pe de altă parte, cea mai ”pozitivă” țară din lume este Paraguay, potrivit raportului Gallup.

În mod surpinzător, cei mai stresați oameni din lume sunt grecii.

Participanții au primit întrebări simple, cum ar fi ”ai zâmbit sau ai râs mult ieri?” sau ”ai fost tratat cu respect?”.

Aproximativ 71% dintre respondenți au spus că au fost fericiți cu o zi înainte, însă stresul a atins cea mai înaltă cotă din istoria acestor sondaje. Aproximativ 39% dintre cei care au răspuns au spus că au fost îngrijorați cu o zi înainte, în timp ce 35% s-au declarat a fi stresați.

Cele mai relaxate țări par a fi cele din America Centrală și de Sud, primele cinci locuri fiind ocupate, pe rând, de Paraguay, Panama, Guatemala, Mexic și El Salvador. Este o tendință culturală în America Latină de a ”vedea mai mult partea frumoasă a vieții”.

Pe de altă parte, în Africa e greu să vezi partea plină a paharului când ai stomacul gol. Șapte din zece locuitori ai Ciadului – cu care România împarte culorile drapelului național – au recunoscut că au fost momente în care nu și-au putut permite să mănânce în anul precedent.

Mai mult, peste 61% dintre cetățenii acestei țări au recunoscut că au simțit dureri fizice. În ciuda războiului civil și a condițiilor grele de viață din Ciad, americanii și grecii s-au declarat a fi mai stresați decât aceștia.

Grecia are cea mai stresată populație din lume, cu 59% dintre cetățeni declarând că au fost stresați cu o zi înainte, în timp ce în SUA nivelul a fost de 55%.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.