Unde locuiesc cei mai bogați români. Topul județelor cu cei mai mulți milionari

Cei mai mulți milionari români trăiesc în București. Foto: Shutterstock.com
Cei mai mulți milionari români trăiesc în București. Foto: Shutterstock.com

Țara noastră are aproape 11.000 de milionari în euro, iar în topul județelor cu cei mai mulți români bogați găsim câteva surprize.

Numărul milionarilor din țara noastră este în creștere. De altfel, Compania de consultanţă Knight Frank se așteaptă ca în următorul deceniu să atingă statutul de milionari peste 12.000 de români. Dacă ne uităm la harta bogaților din România, descoperim și unele județe mici, pe care nu ne-am fi așteptat să le vedem pe listă. Iată cum arată topul județelor cu cei mai mulți milionari și cine sunt cele mai sonore nume din zonele respective:

  1. Alba, Brașov și Prahova, pe același loc, având fiecare câte nouă milionari

Alba, un județ mic, pe care nu ne-am aștepta să-l regăsim în acest top, se situează pe același loc cu județe precum Brașov și Prahova. Claudiu Necșulescu, Raul Ciurtin sau Marcel și David Florea sunt doar câțiva dintre bogații acestui județ în care prosperă afacerile din domeniul agriculturii, alimentației, dar și al construcțiilor.

În Brașov găsim tot nouă milionari. Mihai Miron și Cristian Teodorescu conduc topul milionarilor din aceasta zonă, cu 82-86 milioane, respectiv 76-78 de milioane de euro. Ambii activează în zona farma și dețin împreună cel mai mare spital privat din Brașov.

Prahova ocupă, alături de Alba și Brașov, locul 5 în acest clasament, tot cu 9 milionari. Nume sonore din lista milionarilor prahoveni sunt Iustin Paraschiv, cel care deține Carmistin, MFA Mizil, Avicarvil și PAJO Holding, dar și Mihai şi Stelian Anastasescu sau Mihai Tufan.

  1. Timiș, în top cu 11 milionari

Un județ care a fost mereu prosper și care a dus la cunoscuta vorbă „Banatu-i fruncea”, Timiș ocupă locul al patrulea într-un top al zonelor din România în care locuiesc cei mai mulți milionari. Frații Marius și Emil Cristescu, Georgică Cornu sau Darius Jumanca sunt câteva nume pe care le regăsim pe lista cu milionari bănățeni. Împreună, bogații județului Timiș au o avere cumulată de peste 650 de milioane de euro.

  1. Cluj, 17 milionari cu o avere de peste 750 de milioane de euro

Județul Cluj a fost mereu unul dintre cele mai bogate din țara noastră, cu venituri mult peste media națională. Cei 17 milionari clujeni ajută la plasarea acestui județ pe locul al treilea în acest clasament. Cei mai cunoscuți milionari din Cluj sunt Ștefan Vuza, cu afaceri în comunicații și industrie, Horia Ciorcilă, cu afaceri în domeniul financiar-bancar și frații Simion și Teofil Mureșan, care dețin afaceri în industria energiei.

  1. Constanța, un județ care numără 20 de milionari

În Constanța locuiesc 20 de milionari care au o avere cumulată de circa un miliard de euro. Portul Constanța le-a facilitat multor antreprenori din zonă clădirea de afaceri prospere, fapt ce a dus la clasarea județului pe locul al doilea în top. Gabriel Comănescu, Corneliu și Bogdan Idu sau Gheorghe Bosânceanu sunt numele sonore din lista bogaților constănțeni.

  1. București și Ilfov, zona cu cei mai mulți bogați

 

Primul loc nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Capitala și județul Ilfov sunt centre economice importante, iar aici trăiesc 114 milionari, a căror avere trece de 9 miliarde de euro. Cel mai bogat bucureștean este totodată și cel mai bogat român. Este vorba despre Ion Țiriac, care are o avere estimată de peste 1,6 miliarde de euro din numeroasele sale afaceri – în imobiliare, auto sau asigurări.

Anul trecut, averea totală a celor mai bogați 300 de români a crescut cu 4,2%, ajungând la 21,69 miliarde de euro, scrie Capital, publicația care întocmește anual topul celor mai bogați 300 de români.

Sursa foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.