Unde își vor petrece românii Revelionul

Aproximativ 48% dintre români spun că își vor petrece Revelionul acasă cu familia, prietenii și rudele, în vreme ce 9% vor ieși în oraș. Datele sunt relevate de un studiu realizat de E.ON, desfășurat în opt țări europene.

Cercetarea sociologică mai relevă faptul că și în ungurii vor petrece acasă Revelionul în același procent ca și românii, însă 18% vor ieși în oraș în noaptea dintre ani. De asemenea, 43% dintre cehi și 40% dintre italieni au spus că vor sta acasă.

33% dintre cehii şi 30% dintre români spun că vor urmări programele de la televizor. La polul opus se situează italienii. Doar 9% spun că vor sta acasă, în fața televizoarelor. De asemenea, doar 14% dintre britanici și germani au spus că preferă să petreacă cu telecomanda în mână.

Studiul mai arată că în ciuda faptului că hotelurile şi vilele din staţiuni sunt rezervate la capacitate maximă, perioada din jurul Revelionului nu este chiar una de vacanţă în Europa, releva studiul amintit.

Doar 6 procente din populaţia Germaniei are planuri de vacanţă sau alte activităţi, 4% dintre respondenţii din România afirmând că vor merge în vacanţă, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor şi italienilor intervievaţi pe acest subiect ponderea este de 3%.

De remarcat şi numărul ridicat al celor care au declarat că nu au nimic planificat pentru Revelion, în această situaţie fiind 30% dintre britanici, 23% dintre respondenţii turci, 18% dintre germani şi 11% dintre români.

Datele fac parte din studiul „Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar Emind au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria în luna decembrie 2016.