Unde este cel mai puțin poluat aer din România

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Potrivit unei analize realizate de Airly, o companie care monitorizează calitatea aerului, cele două județe de pe litoralul Mării Negre, Constanța și Tulcea, au cel mai curat aer din România.

Potrivit cercetării, concentrațiile de particule în suspensie – principalul indicator al poluării – sunt mai mici, în medie, cu 30% în aceste două județe față de restul țării.

Mai mult, în lunile de iarnă, poluarea aerului din Constanța și Tulcea este de trei ori mai mică decât în restul României.

”Conform datelor analizate prin senzorii noștri, litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din țară atunci când vine vorba de aer curat. E important să analizăm și calitatea aerului atunci când planificăm o vacanță sau o ieșire în aer liber, în natură,” a declarat Marcin Gnat, reprezentant Airly.

Compania poloneză a monitorizat datele receptate de 173 de senzori împrăștiați pe toată suprafața României, 5 dintre ei fiind la malul Mării Negre.

Airly operează cea mai mare rețea globală de senzori pentru calitatea aerului cu scopul de a contribui la informarea și conștientizarea oamenilor privind problemele de poluare a aerului.

Potrivit analizelor, aerul curat de pe litoral ar putea ajuta persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular și respirator.