Cel mai bine păstrat secret al lui Eugen Nicolicea a fost aflat: unde a făcut Dreptul

eugen nicolicea
Foto: Captură YouTube

Jurnaliștii de la „Adevărul” au aflat unde a făcut facultatea de Drept Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

În trecut, de fiecare dată când a fost întrebat unde a făcut Facultatea de Drept, deputatul PSD a refuzat să răspundă. Mai mult, această informație nu se regăsește nici pe pagina oficială a Camerei Deputaților, unde se spune că a făcut două facultăți: Electronica și Dreptul.

Potrivit adevarul.ro, Eugen Nicolicea a făcut Dreptul la universitatea privată Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de învăţământ la distanţă. A fost student acolo prin anii 2008-2009.

Prima facultate la care a fost student a fost Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara, unde a intat în anul 1976. Un fost coleg de-al său a povestit pentru sursa citată că „undeva prin anul II sau III a rămas repetent”: „Tot nu reuşea să treacă un examen şi atunci s-a transferat de la Automatizări şi Calculatoare la Electronică, unde a şi terminat, în anul 1982”.

Un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret a declarat că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur.

Un document obţinut de „Adevărul” de la o sursă anonimă confirmă spusele profesorului. Documentul centralizator emis de Universitatea Spiru Haret conţine rezultatele obţinute de studenţii la Drept, Anul III, forma Învăţământ la Distanţă, în sesiunea de examene din iarna anului 2008.

Din cei 5.333 de studenţi din toată ţara înscrişi în listă, Eugen Nicolicea figurează la poziţia 2066. Avea atunci 52 de ani. A obţinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internaţional public, nota 9 la Drept internaţional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăţilor, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relaţii individuale de muncă.

eugen nicolicea
Sursa: adevarul.ro

Fostul profesor a relatat şi cum decurgeau cursurile şi examenele la Spiru Haret. Potrivit acestuia, nota 5 era garantată: „Ăştia de la Învăţământ la Distanţă nu veneau deloc la cursuri, învăţau de unde puteau şi veneau doar în sesiune. Sesiunea dura vreo lună şi jumătate, iar examenele se ţineau doar sâmbăta. Studenţii veneau aici la filială, se aşezau la un calculator şi-şi băgau o parolă. Li de deschidea grila de examen, cu trei variante de răspuns la fiecare întrebare. Corectă era doar o singură variantă, nu erau întrebări în care să fie corecte două sau toate trei variantele. Iar întrebările erau astfel formulate că dacă bifai la toate întrebările doar varianta A, aveai asigurată nota 5. Nota o primeau pe loc, tot prin calculator”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.