Una dintre marile universități din România trece la cursuri online ca să facă economii la energie

universitatea din craiova
Universitatea din Craiova. Foto: Mvelam / Wikipedia.org

Universitatea din Craiova va trece la cursuri online de la sfârșitul lunii noiembrie până la jumătatea lunii martie. Instituția vrea să valorifice infrastructura creată pentru cursuri online în pandemie, dar să facă și economii la energie, relatează G4media.

Toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023. Doar examenele se vor ţine faţă în faţă.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universităţii la propunerea facultăţilor, a declarat pentru Agerpres Nicolae Dumitru, prorectorul Universităţii din Craiova.

„În aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor. S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare online, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut”, a mai spus prorectorul.

El a menționat că și economiile pe care universitatea le va face la facturile pentru energie reprezintă un motiv pentru care facultăţile au dorit să treacă la cursuri online în această perioadă.