Una dintre cele mai interesante expoziții din lume a venit și în România

Expoziție de păianjeni și scorpioni vii Foto: Facebook Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa"

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” găzduiește în următoarea perioadă una dintre cele mai interesante expoziții din lume, intitulată „Țesături periculoase”.

Expoziția de păianjeni și de scorpioni vii a ajuns deja în mai multe țări din Europa, iar începând de astăzi, românii pot vedea peste 50 de specii la Muzeul Antipa.

Până pe 5 iulie, vizitatorii au ocazia să cunoască și să admire cel mai mare păianjen din lume, dar și pe temuta văduva neagră sau pe tarantula mexicană.

Expoziție de păianjeni și scorpioni vii Foto: Facebook Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa"
Expoziție de păianjeni și scorpioni vii Foto: Facebook Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Iată câteva dintre cele mai apreciate specii care vor fi văzute la expoziție și descrise pe site-ul muzeului:

Latrodectus mactans, cunoscută şi sub numele de „Văduva neagră”, întâlnită în SUA, Mexic – America Centrală, este o specie puternic veninoasă, care trăieşte în medie 1-2 ani şi se hrăneşte cu insecte.

Theraphosa blondi e o specie agresivă, uşor veninoasă. Poate fi întâlnită în Guyana Franceză, Brazilia, Surinam, Venezuela; se hrăneşte cu insecte, rozătoare şi reptile mici, trăind între 12 şi 14 ani.

Acanthoscurria geniculata, o tarantulă de culoare neagră, cu încheieturile picioarelor albe, este întâlnită în Brazilia. Se hrăneşte cu greieri, şoareci, şopârle.

Androctonus australis, întâlnit în Algeria, Ciad, Egipt, Libia, Mauritania, Somalia, Sudan, Tunisia, Arabia Saudită, Mali. Este o specie agresivă, foarte veninoasă, cu o constituţie masivă, activă în timpul nopţii.

Brachypelma albopilosa (specie periclitată, protejată prin convenţia internaţională CITES care reglementează comerţul cu specii de animale şi plante periclitate), este întâlnită în Costa Rica, Brazilia, Venezuela, Nicaragua, Mexic, Honduras, Panama şi Guatemala. Este o specie blândă, lentă, uşor de înmulţit, activă noaptea.

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta şi duminică între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18).

Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult, iar copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Hh9RjX

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.