Una dintre cele mai frumoase stațiuni balneoclimaterice se extinde cu 10 hectare

FOTO: s_drone/Youtube
FOTO: s_drone/Youtube

Autoritățile județene din Buzău au făcut un plan prin care doresc să crească și mai mult atractivitatea pentru stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru. Pe dealul din apropiere, pe Murătoarea, pe care se regăsesc principalele izvoare de apă sărată, se vor face amenajări.

La intrare va fi amenajat un ansamblu memorial dedicat lui Grigore Constantinescu Monteoru, întemeietorul stațiunii Sărata Monteoru. Perimetrul se prelungește cu o zonă de promenadă, cu puncte de belvedere și expoziții cu imagini vechi din stațiune.

Totodată vor fi realizate noi foraje de captare a apelor, care vor fi puse în valoare cu ajutorul unor foișoare, reprezentând construcții ușoare sculptate în lemn, cu motive tradiționale buzoiene.

Proiectul prevede și amenajarea unui amfiteatru în aer liber pentru desfășurarea de activități culturale, dar și amenajare de piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale și multe alte facilități, potrivit adevarul.ro.

Proiectul are o valoare estimată de circa 3,5 milioane de euro. Stațiunea este vizitată anula de aproximativ 21.000 de turiști.

FOTO: S_ drone/Youtube

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.