Un zbor Wizz Air a fost anulat după ce o adolescentă de 17 ani și-a aprins țigara electronică

wizz air bucurești atena
Foto: Oyoyoy (Wikimedia Commons)

O pasageră a stârnit un scandal pe Aeroportul din Iași, după ce și-a aprins o țigară electronică și a refuzat să o închidă în ciuda somațiilor personalului de la bord. Aceasta ar fi început să înjure însoțitorii de zbor, iar pilotul a luat decizia radicală de a rămâne la sol cu aeronava și de a anula cursa.

„Wizz Air confirmă că un pasager al zborului W6 3689 de la Iași la Tel Aviv de pe 2 octombrie a fost surprins fumând. Echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul. Rudele persoanei aflate la bord au devenit agresive fizic și verbal.

Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale. Pasagerii afectați au fost informați despre situație și li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie.

Pasagerii care au solicitat au primit și cazare. Siguranța și securitatea sunt prioritățile noastre principale, iar compania aeriană are toleranță zero în ceea ce privește comportamentul abuziv față de pasagerii și personalul săi. Wizz Air le reamintește pasagerilor că fumatul nu este permis la bord”, au transmis reprezentanții companiei.

Incidentul a avut loc în momentul în care avionul se desprindea de sol. Însoțitorii au observat-o pe tânără cu țigara electronică aprinsă, iar pilotul a fost informat și a întors de urgență aeronava, pentru că regulamentele de aviațe nu permit zborul cu astfel de obiecte în funcțiune.

Pasagera problematică a fost dată jos din avion, însă partenerii ei au continuat să facă scandal, moment în care pilotul a anulat de tot cursa. Circa 212 pasageri, victime colaterale, s-au trezit că nu vor mai ajunge la destinație, cel puțin nu la ora programată. Pasagera care a provocat haosul a fost preluată de polițiștii de frontieră.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.