Un zâmbet de 8 Martie pentru cele mai încercate mame

Înainte de Ziua Femeii, vă propunem să ajutăm câteva mămici aflate într-o situaţie dificilă prin cumpărarea unei frumoase cărţi de poveşti. Astfel, atât copiii voştri, cât şi curajoasele mame despre care vom vorbi în acest articol vor avea parte de un cadou.

Einstein a crezut mereu în educarea prin stimularea imaginaţiei şi recomanda ca părinţii să le citească copiilor cât mai multe poveşti. El spunea că imaginaţia este mai puternică decât ştiinţa, iar poveştile au acest har de a-ţi pune imaginaţia la contribuţie.

Aventurile prichindelului Laslo” este o carte care, în cele 60 de pagini ale sale, spune povestea unui prichindel extrem de curajos, care luptă pentru visul de a avea o familie. Însoţit de doi amuzanţi companioni, Laslo este nevoit să treacă prin tot felul de probe şi aventuri pentru a ajunge la inima unei prinţese, dar şi pentru a înlătura un blestem.

Povestea, scrisă de Mari Arsenie şi ilustrată de Alex Bucur, a fost publicată în 2014 de Editura ATU.

Asociaţia „Anais” luptă pentru acele femei care trăiesc o viaţă de coşmar, încercând să îşi protejeze copiii şi mai apoi pe ele însele de bărbaţi abuzivi, care nu merită numiţi soţi sau taţi.

În cei câţiva ani care au trecut de la înfiinţare, Anais a încercat şi, deseori, a reAventurile-Prichindelului-Laslouşit să ajute sute de mame în dificultate.

Asociaţia are o strânsă colaborare cu autorităţile statului (Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Poliţia Română), dar şi cu agenţii, fundaţii şi organizaţii caritabile şi culturale (ADRA, Fundaţia Sensiblu, Centrul Filia, WAVE etc).

Ne-am gândit ca, alături de voi, să le venim şi noi în ajutor. 25% din suma strânsă din vânzarea cărţii “Aventurile prichindelului Laslo” va fi donată asociaţiei Anais. Cartea costă 22 de lei, transportul este gratuit oriunde în ţară. Pentru a comanda cartea, trimiteţi datele voastre (nume complet, adresă şi număr de telefon) la adresa de email lasloprichindelul@yahoo.com.

Este a doua campanie de acest gen, după ce, la sfârşitul anului trecut, prichindelul Laslo a reuşit să dea o mână de ajutor unei organizaţii care se ocupă de peste 250 de copii din peste 100 de familii defavorizate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.