Un vultur a fost arestat în Liban pentru spionaj

Vulturul ”spion” prins de libanezi (Facebook)
Vulturul ”spion” prins de libanezi (Facebook)

O pasăre care a zburat dintr-o rezervație naturală israeliană în Liban a fost prins de localnici, după ce au observat un transmițător.

Vulturul a fost reținut pentru spionaj, a precizat autoritatea israeliană pentru rezervații naturale, citată de The Guardian.

Pasărea a fost prinsă de localnicii orașului libanez Bint Jbeil.

”Mai multe fotografii arată vulturul legat cu frânghie de persoane care susțin că pasărea este suspectată de spionaj pentru Israel, din cauza transmițătorului pe care îl avea atașat”, au precizat israelienii.

”În secolul 21, ne așteptăm de la oameni să înțeleagă că animalele sălbatice nu vor să facă rău. Sperăm că libanezii îl vor elibera”, se menționează în comunicatul autorității israeliene.

Pasărea a fost eliberată la scurt timp după ce transmițătorul a fost cercetat.

Teoriile conspirației sunt foarte răspândite în Orientul Mijlociu. Anul trecut, Hamas a anunțat că a capturat un delfin pe coasta Mării Mediterane, care avea asupra sa o cameră video, fiind într-o misiune de spionaj pentru Israel.

În 2011, presa saudită a anunțat capturarea unui vultur cu transmițător GPS și un inel de identificare aparținând Universității din Tel Aviv. Și acel vultur a fost reținut pentru spionaj.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews