Un vulpoi polar s-a plimbat timp de câteva ore prin Constanța

Vulpoiul polar care a ieșit la plimbare prin oraș. Foto: Microrezervatie Constanta / Facebook
Vulpoiul polar care a ieșit la plimbare prin oraș. Foto: Microrezervatie Constanta / Facebook

După ce a fugit din habitatul amenajat în microrezervaţia Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa, masculul de vulpe polară a fost găsit în oraș, după ce s-a bucurat de câteva ore de libertate, de Ziua Îndrăgostiților.

Vulpoiul, care a fost recuperat în apropierea Casei de Cultură, cu ajutorul polițiștilor și a îngrijitorilor microrezervației a fost adus înapoi nevătămat în împrejmuirea care îi este casă. Frumosul exemplar a săpat în timpul nopţii de marţi un tunel pe sub gardul împrejmuitor, la adâncimea de circa 50 de cm, pentru a ieşi la vânătoare de păsări sălbatice.

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa a explicat întreaga aventură a vulpoiului pe Facebook.

„Mai precis vulpoiul a ieşit să vâneze un pescăruş care s-a găsit să înnopteze lângă habitatul vulpilor polare, bazându-se, pesemne, pe siguranţa ce i-o conferea împrejmuirea solidă ce le izolează vizuina, de aleea de vizitare. Vulpoiul însă a adulmecat pasărea, a săpat adânc şi a prins-o şi a mâncat-o, mărturie fiind penele găsite pe alee. Apoi, a plecat de-a dreptul din microrezervaţie şi primul apel telefonic l-am primit în jurul orei 5,30, când nişte trecători au reclamat că l-au văzut pe străzile din cartierul învecinat. În total am primit trei apeluri telefonice la sediu, din tot atâtea zone ale oraşului şi în final, după mai bine de patru ore, l-am capturat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, cam la cinci kilometri distanţă de rezervaţie, unde se ascundea”, a precizat dr. Adrian Bâlbă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
 

Sorin Breazu
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.