Un vas cu 100 de migranți clandestini a ajuns pe litoralul Mării Negre

Mii de oameni din state ca Siria și Irak își riscă zilnic viața încercând să ajungă în Europa. Războaiele din țările lor fac viața un adevărat iad pe pământ

O ambarcațiune cu circa 100 de migranți la bord – majoritatea din Siria, Irak și Afganistan – a ajuns sâmbătă în apele teritoriale românești, între stațiunile 2 mai și Vama Veche.

Vasul a fost interceptat de Poliția de Frontieră, iar refugiații au fost duși la Mangalia. Ei urmează să fie identificați, supuși unor controale medicale și trimiși la centrele de refugiați din țară.

O altă ambarcațiune cu migranți a fost întoarsă din drum și direcționată spre Bulgaria. În luna august, 160 de transfugi au fost depistați în zona litoralului. Săptămâna trecută, autoritățile române au interceptat și un pescador cu 87 de migranți, ajuns pe plaja sălbatică din Midia. Potrivit Știrilor TVR, 7 călăuze – de naționalitate turcă, bulgară și cipriotă – au fost reținute.

O nouă rută, testată de călăuze

Poliția este de părere că aceste călăuze care primesc sume generoase din partea migranților testează acum această nouă rută. Cele trei rute principale ale migranților clandestini sunt prin Italia, prin Grecia și prin Spania. Acum, este testată această rută prin Marea Neagră. Migranții din Orientul Mijlociu ajung mai întâi în Turcia, iar apoi traversează Marea Neagră până în România sau Bulgaria.

Totuși, potrivit unui reprezentant al Agenției Europene a Polițiilor de frontieră, Marea Neagră este mult mai dificil de traversat decât Marea Mediterană, de exemplu.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.