Un urs împușcat a fost batjocorit de mai mulți oameni. Primarul a dat cu bere pe el

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că a fost demarată o anchetă de Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și Garda de Mediu, după ce pe rețeaua socială Facebook au apărut imagini în care cadavrul unui urs, împușcat în comuna Colți, este batjocorit și stropit cu bere.

„Este inadmisibil!!! La prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală!”, a scris ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pe Facebook.

De asemenea, Gavrilescu a mai spus și că inspectorii Corpului de Control vor verifica modul în care cei din Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și Garda Județeană de Mediu Buzău și-au îndeplinit atribuțiile.

„Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a mai spus ministrul Mediului. Pe Facebook au fost postate mai multe imagini de către primarul comunei Colți, din Buzău, Pavel Petrișor Rădulescu. Acesta spune că ursul a fost împușcat pentru că teroriza localitățile din zonă.

„Aici e Moș Martin, care ne-a făcut o groază de… o groază de… că nici nu mai am cuvinte. Cât a stricat aici la noi, am nopți nedormite din cauza ta, frumosule”, s-a înregistrat primarul.

Apoi au apărut și alte imagini, în care cadavrul ursului este târât pe pământ cu sfori și în care primarul din localitatea Colți toarnă bere peste el. Acesta le-a spus apoi jurnaliștilor că așa face și după ce taie porcul.

La începutul lunii aprilie, Prefectura Buzău a anunțat că Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru recoltarea ursului care a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colți și Pănătău. De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili și despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.