Un urs a fost semnalat în parcul central din Sinaia

urs sinaia parc
Foto: Aldescu Meg / Facebook

O localnică din Sinaia a semnalat prezența unui urs în parcul central al stațiunii în dimineața zilei de joi, 18 iulie.

Ea a publicat o fotografie în care se vede un urs care se plimbă pe gazonul din Parcul „Dimitrie Ghica” din centrul stațiunii Sinaia.

„Vă doresc o zi minunată! La plimbare prin parc!”, a scris ea într-un mesaj care însoțește fotografia.

Recent, o tânără în vârstă de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. Ursul a atacat-o și a tras-o într-o vale, apucând-o de picior. Din păcate, salvamontiștii sosiți la fața locului nu au mai găsit-o în viață. Animalul agresiv a fost împușcat de un paznic de vânătoare, după ce acesta a încercat să îi atace și pe salvamontiști.

În urma atacului, parlamentarii au modificat legea care permite vânarea urșilor, dublând numărul de exemplare de urs ce pot fi vânate în fiecare an.

Astfel, în 2024 și 2025, legea prevede împușcarea unui număr de 481 de urși bruni pe an (426 de urși ca prevenție, iar 55 ca intervenție). Până acum, cota de prevenție din România era de 220 de urși bruni pe an.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.