Un urs a fost hrănit de o fetiță din mână

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O fetiță a fost filmată pe Transfăgărășan în timp ce hrănea din mână un urs. Aceasta se afla împreună cu un bărbat, cel mai probabil tatăl ei.

Un specialist în carnivore, Mihai Pop, a declarat, pentru Hotnews.ro, că, prin această atitudine a oamenilor, ursul se află acum în pericol.

„Autoritățile trebuie să ia măsuri, să ia ursul de pe marginea drumului. Ursul nu mai are nicio șansă, fiindcă 2-3 luni cât sunt fructele de pădure se întoarce în pădure, apoi vine iar pe marginea drumului. Nu este obligatoriu să se întâmple o tragedie, dar sunt niște riscuri care sunt cunoscute. La urșii de pe marginea drumului sau în orașe, riscurile sunt maxime.

Când ai 20 de urși pe marginea drumului în românia trebuie să evaluezi riscurile și să acționezi în consecință. Animalele respective, din punctul meu de vedere, trebuie scoase de acolo. În situația de față relocarea este foarte puțin probabil să fie soluția, trebuie fie împușcați, fie duși la sanctuar”, a declarat Mihai Pop, pentru Hotnews.ro.

În urmă cu o săptămână, mai mulți turiști care erau pe Transfăgărășan au coborât din mașini pentru a se poza cu doi pui de urs. Scena a fost filmată de un bărbat care a postat-o pe Facebook.

„Azi pe Transfăgărășan, turiști care hrănesc urșii aproape din palmă și fac selfie-uri cu ei… Copiii erau la câțiva metri de urși. E foarte trist să văd așa ceva”, a scris bărbatul care a filmat atitudinea turiștilor față de urșii sălbatici.

În imagini se poate observa cum mai mulți turiști stau foarte aproape de animale, iar printre ei se află și un copil.

„Știți că sunt periculoși?”, i-a întrebat bărbatul care i-a filmat pe turiști. Un turist i-a răspuns că nu se apropie „tare” de ei.

„Dacă vă mușcă, știți că o să apară la știri că ursul e de vină?!”, a continuat cel care a postat imaginile pe Facebook.

„Ăsta este puiuț, mama lui este…”, a comentat un alt turist.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.