Un „turn” de piatră din Masivul Ceahlău a căzut

FOTO: Salvamont Neamț
FOTO: Salvamont Neamț

Unul dintre blocurile de piatră care sunt cunoscute pe Masivul Ceahlău drept turnurile Ocolașului Mare s-a prăbușit din cauze naturale, anunță Salvamont Neamț.

Stânca are o greutate de câteva tone și în cădere a traversat poteca turistică ce lega Ocolașul Mic de Cabana Dochia, într-un moment în care pe traseu nu erau grupuri de turiști.

„Concluzia pe scurt este că prabușirea turnului se datorează eroziunii în urma procesului îndelungat de îngheț/dezgheț acesta erodând liantului care susținea blocurile de calcar.

În partea superioară s-a observat și o urmă a unei descărcări electrice de proporție mare, care este posibil sa fi creat vibrațiile care au declanșat dislocarea.

La ora actuală există fragmate de diverse dimensiuni aflate în instabilitate și care se vor desprinde ulterior existând posibilitatea de a intersecta poteca turistică!!!

În zilele următoare vom amplasa indicatoare de avertizare pe acea porțiune considerată de noi periculoasă”, anunță Salvamont Neamț.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.