Un turist și-a scrijelit numele pe un zid al cetății Sarmizegetusa. Întrebat de ce a făcut-o, a dat un răspuns uluitor

sarmizegetusa regia nume scrijelit turist
Foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara

Un piteștean riscă dosar penal după ce și-a scrijelit numele pe un monument istoric din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, anunță Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

Jandarmii hunedoreni au fost sesizați prin Serviciul de Urgență 112 că un bărbat și-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră aparținând zidului vechi al cetății Sarmizegetusa.

Patrula de jandarmi s-a deplasat la fața locului, iar împreună cu arheologul prezent la cetate au observat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume.

Întrebat de ce a distrus monumentul istoric, bărbatul le-a spus oamenilor legii că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o din plictiseală.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, care au fost apoi predate polițiștilor pentru a se continua cercetările.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.