Un turist scos din marea agitată le cere daune de 40.000 de euro salvatorilor

FOTO Captură video Antena1
FOTO Captură video Antena1

Un avocat din București a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva a trei salvamari și a unui polițist local care l-au scos din apă în 2016, într-o zi în care era arborat steagul roșu, semn care anunță că înotul este interzis, potrivit Adevarul.ro.

Procurorul care a lucrat la această cerere a clasat plângerea, dar avocatul bucureștean a contestat-o și se va judeca pe 13 iunie la Judecătoria Mangalia. Avocatul îi acuză pe salvamari de purtare abuzivă, iar pe polițistul local de privare de libertate în mod ilegal. De asemenea, le cere acestora daune de câte 10.000 de euro fiecare.

Potrivit Adevărul, incidentul s-a produs pe 22 august 2016, pe o plajă din staţiunea Mangalia. În ziua respectivă au fost şase cazuri de persoane înecate pe plajele din Mangalia, marea fiind agitată.

Din declaraţiile avocatului, menţionate de anchetatori, acesta a intrat în apă pentru a-şi „face baia zilnică de două ore în mare”.

Deşi era steag roşu, omul spune că nu depăşea geamandura. Mai mult, susţine că este un înotător experimentat, care a participat în trecut la campionate de înot.

Acestea ar fi fost motivele pentru care nu a vrut să iasă din apă când cei trei salvamari i-au cerut asta.

În tot acest timp, pe plajă, un echipaj SMURD resuscita un bărbat scos din valuri, care ulterior a murit, iar salvamarii căutau un copil dispărut, pe care apa l-a scos a doua zi la mal mort.

După mai bine de o oră de tratative, mai mulţi turişti au intrat şi l-au scos forţat pe avocat, pe plajă fiind încătuşat de un poliţist local şi dus la poliţia municipală pentru identificare.

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.