Un turist a căzut în craterul vulcanului Vezuviu după ce a încercat să își facă un selfie

vezuviu

Craterul vulcanului Vezuviu. Foto: falco / pixvay.com

Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu după ce a încercat să își facă un selfie, relatează publicația „The Guardian”.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani încerca să își recupereze telefonul mobil când a alunecat. Din fericire, tânărul a supraviețuit.

Acum, el și familia sa vor fi puși sub acuzare deoarece au intrat într-o zonă interzisă. Turiștii au ignorat bariera care bloca drumul și s-au aventurat pe o cărare nemarcată pentru a ajunge pe vârful vulcanului înalt de 1.281 de metri.

Potrivit presei locale, bărbatul își făcea un selfie când telefonul i-a scăpat din mână și a căzut în crater. Apoi, el a început să coboare pentru a-și recupera dispozitivul, însă a căzut mai mulți metri în interiorul vulcanului după ce s-a dezechilibrat.

Ghizii de pe Muntele Vezuviu au ajuns primii la fața locului și au coborât în crater cu ajutorul corzilor pentru a-l scoate pe turistul rănit. Americanul a scăpat cu câteva tăieturi și vânătăi.

Vulcanul Vezuviu, care a distrus orașul roman Pompeii când a erupt în anul 79 d.Hr., este în continuare activ. Ultima mare erupție a avut loc în 1944.

Foto: falco / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version