Un turist a căzut în craterul vulcanului Vezuviu după ce a încercat să își facă un selfie

vezuviu
Craterul vulcanului Vezuviu. Foto: falco / pixvay.com

Un turist american a căzut în craterul vulcanului Vezuviu după ce a încercat să își facă un selfie, relatează publicația „The Guardian”.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani încerca să își recupereze telefonul mobil când a alunecat. Din fericire, tânărul a supraviețuit.

Acum, el și familia sa vor fi puși sub acuzare deoarece au intrat într-o zonă interzisă. Turiștii au ignorat bariera care bloca drumul și s-au aventurat pe o cărare nemarcată pentru a ajunge pe vârful vulcanului înalt de 1.281 de metri.

Potrivit presei locale, bărbatul își făcea un selfie când telefonul i-a scăpat din mână și a căzut în crater. Apoi, el a început să coboare pentru a-și recupera dispozitivul, însă a căzut mai mulți metri în interiorul vulcanului după ce s-a dezechilibrat.

Ghizii de pe Muntele Vezuviu au ajuns primii la fața locului și au coborât în crater cu ajutorul corzilor pentru a-l scoate pe turistul rănit. Americanul a scăpat cu câteva tăieturi și vânătăi.

Vulcanul Vezuviu, care a distrus orașul roman Pompeii când a erupt în anul 79 d.Hr., este în continuare activ. Ultima mare erupție a avut loc în 1944.

Foto: falco / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.