Un tren de mare viteză a deraiat în Italia. 2 oameni au murit

tren deraiat italia
Foto: POLIZIA DI STATO via BBC

Un tren de mare viteză din Italia a deraiat, iar două persoane au murit, anunță BBC. Se pare că trenul a deraiat și a intrat într-o clădire.

Accidentul s-a petrecut în apropierea orașului Lodi din nordul Italiei. Se pare că cele două persoane decedate sunt mecanicii de locomotivă.

A fost rănită și o persoană angajată pentru curățenia trenului, însă din fericire viața sa nu este în pericol.

Trenul de mare viteză circula de la Milano spre orașul Salerno din sud.

Locomotiva a sărit de pe șine la 40 de kilometri de Milano, în jurul orei locale 5.30. Se pare că locomotiva a lovit un vagon de marfă de pe o linie paralelă, a deraiat, s-a separat de restul trenului și a intrat într-o clădire.

Atât ea, cât și primul vagon al trenului s-au răsturnat.

Agenția de presă Ansa a anunțat că pe linia pe care s-a petrecut accidentul se desfășuraseră activități de mentenanță. În tren se aflau 28 de pasageri, iar câțiva dintre ei au suferit răni minore.

Autorități au spus că accidentul ar fi putut fi un „carnagiu”, însă din fericire la acea oră erau puțini pasageri în tren.

Circulația tuturor trenurilor pe linia de mare viteză Milano-Bologna a fost suspendată și deviată pe alte linii.

Potrivit BBC, în Italia au mai avut loc accidente de tren, însă acesta este primul incident care are loc pe rețeaua de mare viteză Frecciarossa, adică Săgeata Roșie, considerată „mândria” transportului feroviar din țară.

Pe această linie trenurile merg cu 300 de km/h, sunt eficiente, punctuale și sigure, mai notează sursa citată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.