Un tren de mare viteză ajunge în România. Pentru probe

Un tren de mare viteză a ajuns în România și va fi folosit pentru teste. Potrivit Digi24, este vorba despre o garnitură produsă în Franța, care va fi pusă în funcțiune pe căile ferate aflate în curs de modernizare, în vestul țării.

Trenul Coradia Polyvalent, dezvoltat de grupul Alstom, permite configurații ale capacității între 162 și 366 de locuri. Poate prinde viteze de peste 200 de km/h. În configuraţia cu patru vagoane, trenul costă între şase şi nouă milioane de euro şi poate circula atât pe linii electrificate cât şi neelectrificate.

În România, viteza media a trenurilor este de 45 de kilometri pe oră, din cauza stării proaste a căilor ferate. Cu până la 160 de kilometri pe oră s-ar putea circula acum doar între București și Constanța și Capitală și Câmpina. În total, distanța modernizată este de aproximativ 200 de kilometri.

Trenurile de mare de mare viteză trec, în mod normal, de 200 km/h. Recordul pe șine îi aparține unui TGV, care a trecut de viteza de 574 km/h.

Însă, în teste, japonezii au reușit să ajungă la o viteză de 581 km/h cu un JR-Maglez, care funcționează pe principiul levitației magnetice.

Directorul CFR Călători declara la începutul acestui an că ar urma să fie achiziționate mai multe trenuri. Ar fi nevoie de 120 de rame electrice și 120 de automotoare, însă banii ar ajunge doar pentru cel mult 104 trenuri electrice și automotoare tip Săgeată Albastră.

Primele trenuri cumpărate de CFR Călători ar urma să circule din București spre Craiova, Constanța și Brașov, precum și pe tronsoanele din vestul țării care au fost modernizate.

Vă invităm să faceți parte din comunitatea noastră de cititori

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Salvarea mocăniței de pe Valea Hârtibaciului, exemplul unor voluntari pentru o țară întreagă

https://greatnews.ro/cfr-calatori-vrea-sa-cumpere-trenuri-noi/