Tren atacat cu un proiectil, pe o rută din România

tren atacat
Foto: Captură YouTube / infocs.ro

Trenul care circulă între Timișoara și Reșița a fost atacat cu un proiectil în seara zilei de miercuri, 29 august, pe la ora 22.00, relatează publicația infocs.ro.

La câteva minute după ce trenul a plecat din stația Colțan, în vagonul în care se aflau în jur de 30 de oameni s-a auzit o pocnitură puternică, iar unul dintre geamuri s-a spart în mii de bucăți mici.

„Ceea ce se pare că a fost un glonţ, a pătruns prin geam şi s-a oprit în peretele celălalt al vagonului trecând foarte aproape de capul unei călătoare. Una dintre tinerele din tren s-a ghemuit la podea şi nu s-a mai ridicat până ce trenul nu a ajuns la gara Reşita Nord”, mai notează ziarul local.

Mai mulți călători au sunat la 112, anunțând că s-a tras înspre tren cu un glonț sau cu o alică. Trenul a fost garat pe una dintre linii și sigilat până la sosirea poliției.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Echipa operativă deplasată la fața locului, din care a făcut parte și un polițist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil. Au fost însă ridicate probe.

Din cercetările efectuate până acum nu se poate ajunge la concluzia că a fost folosită o armă de foc, specialiștii criminaliști urmând să stabilească natura obiectului care a spart geamul trenului Regiotrans 16113 Timișoara-Reșița Nord printr-o expertiză fizico-chimică.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Potrivit călătorilor și mecanicului, nu este pentru prima dată când trenul care circulă pe această rută este atacat. Vagoanele au mai fost lovite, iar geamurile au fost sparte cu pietre.

tren atacat
Foto: infocs.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.