Un traseu din România a fost inclus într-un top al celor mai frumoase locuri din lume

FOTO: viatransilvanica.com
FOTO: viatransilvanica.com

Revista Time Magazine a făcut un top 100 al celor mai frumoase locuri de vizitat din lume, iar Via Transilvanica a fost inclus.

Acest traseu pitoresc, care se întinde în inima Transilvaniei, a devenit o destinație de neocolit pentru cei care doresc să descopere frumusețea naturală și patrimoniul cultural al României.

Turiștii curioși să descopere pădurile virgine ale României și ecoturismul său lent ar trebui să își îndrepte privirea către noua Via Transilvanica, un traseu care traversează țara în diagonală de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării, scrie time.com.

Inaugurată în octombrie 2022, această cale pentru drumeții, ciclism și echitație a fost fondată de ONG-ul românesc Tasuleasa Social pentru a revitaliza peste 400 de comunități seculare marginalizate de depopulare și constrângeri economice.

Supranumit „drumul care unește” pentru concentrarea sa asupra comunității, proiectul aduce călătorii prin sate tradiționale care trăiesc de pe urma pământului, primind turiști cu rucsacul în spate care se bucură de farmecul sălbatic al Transilvaniei.

Vizitatorii pot rezerva o cameră la un hotel sau la un han sau pot căuta cazare în casele și în casele parohiale ale localnicilor, unde se servesc mâncăruri gătite acasă, cu produse din gospodărie.

Mai multe detalii despre Via Transilvanica puteți găsi – AICI.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.