Un TIR a rupt poarta de fier de la Pasajul Unirii. E al doilea incident în doar câteva zile

pasajul unirii
Foto: Pagina de Facebook Daniel Băluță

Pasajul Unirii, care abia a fost redeschis circulației duminică, 4 septembrie, a fost avariat deja de 2 șoferi.

În această dimineață, un TIR de 4,2 metri înălțime a rupt poarta de fier montată înaintea intrării în Pasajul Unirii, a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook.

Deși indicatorul montat pe poarta de la intrarea în tunel arată că limita de înălțime este de 3,5 metri, șoferul nu a respectat semnul rutier.

pasajul unirii
Foto: Pagina de Facebook Daniel Băluță

Cu doar două zile în urmă, pe 6 septembrie, la Pasajul Unirii a avut loc un alt accident, după ce un șofer de autocar a rămas blocat în același limitator de înălțime.

„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii! Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel”, a transmis Băluță.

pasajul unirii
Foto: Pagina de Facebook Daniel Băluță

Această limită de înălțime de 3,5 metri a existat și înainte de reabilitarea Pasajului Unirii, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos:

pasajul unirii
Foto: Pagina de Facebook Daniel Băluță
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.