Un teleormănean a plantat 40.000 de copaci. Garda de Mediu l-a amendat!

Foto: Liber în Teleorman

Felix Mulțescu, un fermier român din Teleorman, a plantat pe pământul său 40.000 de copaci, în schimb a fost amendat de către autoritățile de mediu din județ.

Fermierul teleormănean susține că agenții Gărzii de Mediu au venit cu scopul clar de a-l amenda. Inspectorii l-au sancționat cu 3.000 de lei din motive ciudate, cum ar fi neanunțarea unei erbicidări la primăria din localitatea Răsmirești și lipsa unui loc pentru deșeuri, loc care, spune fermierul, există.

Mai mult, fermierul a fost sancționat în lipsă, iar controlul a fost neanunțat.

Felix Mulțescu, care a plantat cei 40.000 de arbori din dragoste pentru natură, și-a vărsat năduful publicației Liber în Teleorman:

“Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică!”