Un tânăr sportiv român va juca la Barcelona

Andrei Buzle a marcat la debut, în meciul cu Polonia, însă România a ratat calificarea la Europene. Foto: radiotimisoara.ro
Andrei Buzle a marcat la debut, în meciul cu Polonia, însă România a ratat calificarea la Europene. Foto: radiotimisoara.ro

Talentatul adolescent Iosif Andrei Buzle, în vârstă de doar 18 ani, va juca pentru puternica echipă de handbal a Barcelonei.

Buzle, care a debutat pentru echipa națională a României în cel mai recent meci jucat de tricolori, în Polonia, în preliminariile Campionatului European, a semnat cu echipa secundă a puternicului club catalan.

Andrei Buzle este unul dintre remarcații antrenorului Xavi Pascual, care pregătește atât naționala României, cât și Barcelona.

”Mi-aș dori să mă ajute să devin unul dintre cei mai buni jucători din lume de la linia de 9 metri, să fiu în stare, în funcție de echipa la care joc, să o ajut să câștige”, a spus, pentru lead.ro, tânărul handbalist care a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare.

Echipa de handbal a clubului FC Barcelona este cea mai titrată echipă din Spania și din Europa, cucerind de 9 ori Liga Campionilor și de 5 ori Cupa Cupelor – ambele fiind recorduri europene.

De asemenea, echipa blau-grana are în vitrina cu trofee 24 de titluri naționale și 21 de Cupe ale Spaniei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.