Un tânăr s-a urcat pe zidul spitalului ca să își vadă mama de la fereastră. Femeia a murit de COVID

fiul spital palestina covid
Foto: mhdksafa / Twitter

Tânărului de 30 de ani nu i s-a permis să își vadă mama, care era internată la terapie intensivă, din cauza riscului mare de infecție cu coronavirus.

Jihad Al-Suwaiti, un tânăr palestinian din orașul Beit Awa din Cisiordania, s-a urcat pe zidul spitalului, până la fereastra salonului unde era ținută mama sa, pentru a-i spune „Adio” înainte ca această să moară din cauza COVID-19, relatează ndtv.com.

Rasmi Suwaiti, în vârstă de 73 de ani, care era internată la terapie intensivă în Spitalul de Stat Hebron, a murit la scurt timp după ce a primit vizita neașteptată a fiului său.

Pacienții infectați cu coronavirus sunt ținuți în izolare pentru a nu infecta și alte persoane, iar membrii familiei nu îi pot vizita.

Fotografia cu tânărul de 30 de ani care stă la fereastra spitalului s-a viralizat în mediul online, emoționând mii de oameni.

Ea a fost distribuită pe Twitter inclusiv de Mohamad Safa, un reprezentant al ONU.

„Fiul unei femei din Palestina care a fost infectată cu COVID-19 s-a urcat la geamul camerei sale de spital pentru a-și vedea mama în fiecare seară înainte ca ea să moară”, a scris Safa.

Rasmi Suwaiti suferea deja de leucemie în momentul în care a fost diagnosticată cu COVID-19. A fost internată la Spitalul de Stat Hebron și a primit aici tratament timp de 5 zile, însă din păcate organismul său a cedat în fața bolii.

„Am stat fără să pot face ceva la fereastra camerei de terapie intensivă, privind-o în ultimele clipe de viață”, a declarat bărbatul pentru Arabic Post.

El a mai povestit că a încercat să intre în camera de spital în care mama lui era internată atunci când medicii i-au spus că starea ei s-a înrăutățit, însă nu i s-a permis acest lucru. Pentru a-și lua la revedere, s-a urcat pe zidul spitalului, pentru a ajunge la fereastră.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.