Un tânăr s-a pensionat la 24 de ani, după 5 ani de muncă

Mike Rosehart
Mike Rosehart

Mike Rosehart are 27 de ani și este deja la „pensie” de 3 ani. A încetat să mai muncească la 24 de ani.

Însă, până la vârsta „pensionării”, Mike a strâns echivalentul a peste 760.000 de dolari americani, bani pe care vrea să-i gestioneze în așa fel încât să nu mai fie necesar să se angajeze vreodată.

Potrivit LadBible, tânărul a strâns banii lucrând ca analist IT. A făcut economii drastice și a trăit foarte modest în decursul anilor cât a muncit. Prima casă și-a cumpărat-o foarte devreme, la doar 19 ani.

Acum se bucură de timpul liber alături de soția sa, Alyse, în vârstă de 28 de ani și de cei doi copii pe care îi au împreună.

Mike spune că planul său este perfect realizabil și și-a propus să-i învețe și pe alții cum să economisească ca să ajungă ca el.

„Secretul pensionării timpurii este: cheltuiește puțin, câștigă mai mult. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon. Amânarea recompenselor este secretul FIRE (Financial Independence and Retire Early – Independență Financiară și Pensionare Timpurie)”, explică Mike.

Planul său a început să prindă contur în 2010, încă din perioada în care era student la Ontario, în Canada. S-a inspirat și dintr-o carte a astofizicianului danez Jacob Lund Fisker. Acesta spunea că orice persoană cu un venit mediu își poate câștiga destul de repede independența financiară.

„El spune că orine se poate pensiona după cinci ani de muncă. Aveam 17 ani când am citit despre asta”, a mai spus tânărul.

Mike și-a făcut și un canal de Youtube în care explică pas cu pas ce a făcut ca să ajungă pensionar după doar 5 ani de muncă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.