Un tânăr înotător român spulberă recordurile mondiale. Performanțe incredibile la Campionatele Mondiale

David Popovici. Foto: FRNPM / Facebook

David Popovici (16 ani) a reușit să doboare recordul mondial pentru juniori în proba de 200 de metri liber, în semifinalele probei de la Campionatele Europene pentru juniori, la Roma.

Proaspăt campion mondial de juniori la 100 de metri liber și calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care încep peste câteva săptămâni, Popovici a izbutit o nouă performanță excepțională.

În bazinul din capitala Italiei, tânărul înotător român a doborât recordul probei de 200 m liber pentru juniori, câștigând semifinala probei cu timpul de 1 minut și 45.26 secunde.

Joi, sportivul reușise să stabilească și cel mai bun din timp din istoria competițiilor de natație pentru juniori și în proba de 100 de metri liber: 47,3 secunde.

Mai mult, timpul obținut de David Popovici este al 10-lea cel mai bun din istoria probei de 100 de metri liber, la toate categoriile de vârstă.

Tânărul se va lupta pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde România speră la o prezență pe podium și prin Robert Glință (24 de ani), care a devenit recent campion european la 100 de metri spate.

David Popovici va concura în această seară în finala probei de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale pentru Juniori de la Roma, unde pe lângă aurul de la 100 de metri a câștigat și argintul cu ștafeta României de 4x100m.