Un tânăr din România a murit după ce a căzut de pe o stâncă în SUA

Foto: Pixabay

Lucian Miu, un turist din România în vârstă de 21 de ani, a murit după ce a căzut de la înălțime, lângă o cascadă din Parcul Național Yosemite, în statul american California.

Tânărul s-a urcat pe mai multe stânci umede, însă a alunecat și a căzut câțiva metri, izbindu-se de alte pietre din apropierea Cascadei Bridalveil. Incidentul s-a produs miercuri, iar turistul din România a murit la spital, din cauza rănilor.

Se pare că Lucian Miu încerca să găsească un unghi mai avantajos pentru o fotografie. El a căzut în gol 6 metri.

Potrivit unui ziar din localitatea Fresno, citat de USA Today, în această săptămână au mai avut două incidente similare, însă doar românul a murit în urma căzăturii.

Un alt turist s-a îndepărtat de pe platforma construită lângă Cascada Bridalveil și a alunecat în timp ce se cățăra pe un bolovan, căzând într-o acumulare de apă.

Într-un alt incident, petrecut nu departe, lângă Cascada Lower Yosemite, un vizitator a alunecat de pe o stâncă și a căzut într-un izvor, din care a reușit să iasă cu mare greutate.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.