Un tânăr de 28 de ani a murit subit pe masa de operație în timpul unei operații banale la cot

valeriu stroilov
Valeriu Stroilov. Foto: Facebook

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a murit pe masa de operație la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, în timpul unei banale operații la cot, relatează adevărul.ro.

Valeriu Stoilov, cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei, se accidentase recent la cot în timpul unui meci de fotbal cu prietenii. Medicii i-au spus că are o fractură la cot și că trebuie operat. L-au programat pentru o intervenție chirurgicală la data de 15 martie.

Imediat după ce a fost anesteziat, el a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare realizate timp de o oră și jumătate.

Directorul medical al spitalului din Vatra Dornei, Cristian Rusu, a declarat că tânărul a fost internat în spital pe 13 martie și că i s-au făcut analize și investigații preoperatorii ce au stabilit că nu avea nicio altă afecțiune.

Conducerea spitalului a început o anchetă internă și așteaptă rezultatele autopsiei pentru a înțelege de ce tânărul a intrat în stop cardio-respirator.

Poliția a deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.