Un tânăr cu coronavirus, nefumător, a refuzat internarea, iar după 3 zile a ajuns pe oxigen

pacient covid târgoviște
Foto: Captură Digi24

Un bărbat tânăr, de 43 de ani, nefumător, și fost sportiv de performanță, pozitiv la coronavirus, a ajuns la spital în stare gravă la doar 3 zile după ce refuzase internarea pe motiv că se simțea bine, relatează postul de televiziune Digi24.

Practic, în doar 3 zile de la refuzarea internării el a ajuns să nu mai poată respira fără supliment de oxigen.

Pacientul din Târgoviște a aflat că este infectat cu noul coronavirus în urmă cu două săptămâni.

„În urmă cu două săptămâni m-am simțit rău și am mers să îmi fac testul COVID. Aveam febră, frisoane. A doua zi sunt sunat de DSP care îmi confirmă diagnosticul că sunt pozitiv și îmi recomandă să mă internez, dar spun că vreau să stau acasă că mă simt bine. În acel moment lucrurile nu erau chiar așa rele, nu mai aveam febră puternică și nici o tuse puternică”, a povestit Cristian Focșan pentru sursa citată.

„Apoi, a treia zi, de sâmbătă seara, a început să-mi fie rău, foarte rău: dureri de burtă, episoade cu tuse puternică noaptea, ieșiri la toaletă. S-a întâmplat ca la întoarcere chiar să alunec, să pic. A doua noapte, același lucru. Luni s-a întâmplat să am episoade puternice de tuse și în gură să se formeze ca un fel de brânză și practic să nu mai pot sta nici măcar pe scaun datorită durerilor de burtă, stomac, intestine, tot, și am decis să vin la spital, deși, în primă fază refuzasem internarea”, a continuat el.

„Am venit la spital, analizele nu erau ok, deja plămânii erau infiltrați și lucrurile stăteau destul de rău. Seara amețeam, [eram – n.r.] confuz, trebuia să mă țin de pereți ca să ajung pe patul spitalului. În urmă cu două zile am început să mă simt mai bine. Ieri chiar a venit medicul și mi-a zis e pentru prima oară când ți-au ieșit analizele acceptabile”, a mai povestit pacientul.

Cristian Focșan este internat și acum în secția de COVID a spitalului din Târgoviște și le recomandă tuturor celor care sunt bolnavi de COVID să vină la spital: „Nu credeam că mă poate afecta în asemenea măsură. Nici în visele cele mai urâte. Chiar a fost o experiență traumatizantă. Acum lucrurile merg bine, sper, și recomand și celorlalți să vină când se simt rău la spital, să nu stea acasă. Ideea e că acest virus afectează absolut toate persoanele, indiferent de vârstă. Erau saloane mai încolo cu tineri la 25 de ani care abia se țineau pe picioare”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.