Un tânăr atletic și sănătos de 42 de ani a ajuns la ATI după ce a refuzat vaccinarea anti-COVID

coronavirus
Foto: Arhiva personală / BETSI CADWALADR UHB via BBC

Artur Brylowski, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Marea Britanie, tată a doi copii, a ajuns la terapie intensivă după ce a refuzat să se vaccineze anti-COVID, relatează BBC.

Brylowski obișnuia să meargă regulat la sala de fitness, era atletic și sănătos.

S-a îmbolnăvit de COVID la sfârșitul lunii iulie și a fost internat la secția de ATI din Spitalul Wrexham Maelor din cauza problemelor respiratorii.

„Am început să mă simt destul de rău acasă, cam cu o săptămână înainte să vin la spital. Am luat paracetamol și ibuprofen, însă nu m-au ajutat. Mă simțeam tot mai bolnav. Soția mea era extrem de îngrijorată din cauza mea deoarece mă chinuiam să respir, așa că a chemat o ambulanță. După aceea nu îmi mai amintesc multe”, a povestit el pentru pentru BBC.

Înainte să ajungă în spital, Brylowski nu crezuse că virusul l-ar putea îmbolnăvi, deoarece era sănătos și făcea sport în mod regulat.

coronavirus
Foto: Arhiva personală

În spital, starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar un medic i-a spus că ar putea avea nevoie de un ventilator. Brylowski a relatat că a fost „îngrozit” când a auzit: „Nu m-am așteptat niciodată să fiu atât de bolnav. Am mai avut gripă în trecut, dar asta era diferit. Nu puteam să respir, era înspăimântător. Am crezut că nu o să-mi mai văd niciodată familia.”

În luna aprilie, când în Marea Britanie le-a venit rândul la vaccinare celor de peste 40 de ani, Artur Brylowski a refuzat inocularea.

„E greu de spus de ce am refuzat vaccinul, nu era vorba că eram împotriva lui. Pur și simplu simțeam că a fost fabricat prea repede și că ar putea fi nesigur”, și-a explicat el decizia.

Credea că doar cei în vârstă fac forme severe de boală: „De-a lungul ultimului an am auzit, în principal, că generațiile mai în vârstă se îmbolnăvesc grav. Nu am crezut niciodată că mi se poate întâmpla mie.”

Brylowski se află în spital de două săptămâni și este hotărât să se vaccineze când își va reveni: „Această experiență mi-a arătat cât de periculos este virusul pentru oameni de orice vârstă. Întotdeauna vor fi oameni care nu vor vrea să se vaccineze, dar cred că beneficiile sale depășesc orice mic risc ar exista. Sper că povestea mea îi va determina pe cei care nu s-au vaccinat să își schimbe părerea. Eu cu siguranță regret că nu m-am vaccinat.”

coronavirus
Foto: BETSI CADWALADR UHB via BBC

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.