Un tablou pictat de Adolf Hitler a fost licitat cu o sumă record

Adolf Hitler rămâne la aproape 70 de ani de la moartea sa drept una dintre cele mai reprezentative personalități ale secolului XX.

Fostul conducător absolut al Germaniei avea preocupări diverse în afară de politică, precum scrisul și pictura, iar casa de licitații Auktionshaus Weidler, cu sediul în oraşul Nürnberg, a scos la licitație un tablou de-al lui Hitler. Acesta a fost cumpărat de către un colecționar privat din Orientul Mijlociu pentru 130.000 de euro și s-a aflat personal în sală în momentul licitării, informează Reuters.

Între anii 1905 și 1920, Adolf Hitler a pictat peste 2000 de tablouri pentru a se întreține, deoarece era foarte sărac.

Timp de șase ani, a dus o viață mizeră în cele mai sărace cartiere ale orașului, singura sursă de venit fiindu-i ilustratele cu diferite clădiri din Viena, pe care le picta și le vindea apoi în cafenele.

Kathrin Weidler, proprietara casei de licitații organizatoare, a fost acuzată pentru că a scos la licitație operele artistice ale unui dictator, dar aceasta s-a apărat și a declarat că aceste plângeri ar trebui adresate persoanelor care au pus în vânzare acest tablou – două surori germane, aflate în jurul vârstei de 70 de ani și  a căror identitate nu a fost dezvăluită, și nicidecum casei de licitație organizatoare.

Alte cinci picturi realizate de către fostul dictator au fost vândute cu sume mai mici, cuprinse între 5000 și 80000 de euro, iar casa organizatoare a donat 10% din încasările obţinute unei fundaţii care sprijină copiii săraci.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.