Iași: Un student s-a filmat cu un cuțit în timp ce își amenință un profesor: „Are 5 kile ăsta. Îți tai capu'”

student
Foto: Captură Bună Ziua Iași

Un student de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a filmat în timp ce își amenință cu moartea un profesor. În imagini apare și un cuțit lung, despre care tânărul spune că are 5 kilograme, și că îl va folosi pentru a-i tăia capul profesorului nedreptățit.

„Acesta este un mesaj pentru Policiuc Abel, profesorul de laborator de statistică de la Facultatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași de la un student de-al său care a fost nedreptățit. Mesajul meu este: Mă, **** gură de bulangiu, tu știi că gâtul tău poa’ să zboare de la chestia asta doar așa, dintr-o singură mișcare? Nici nu simte. Are 5 kile ăsta. Dacă îți *** una, te omor, **** morții mă-tii. Vezi cum faci, uită-te pe temele alea, că altfel îți tai capu’, mă *** pe mă-ta de bulangiu”, este mesajul pe care studentul Cristi-Mădălin Cerbu i-l transmite cadrului didactic drd. Abel-Albert Policiuc.

Decanul Facultății de Informatică, conf. univ. dr. Adrian Iftene, a demarat o anchetă și a propus exmatricularea studentului, iar doctorandul Abel-Albert Policiuc a făcut o plângere la Poliție. Decizia privind exmatricularea va fi luată în cadrul Consiliului de Administrație, relatează publicația locală bzi.ro.

Deși în mesaj studentul s-a înregistrat adresându-i-se direct profesorului său, tânărul susține că a vrut să facă doar o glumă, un pamflet, și că a trimis filmarea câtorva prieteni, iar unul dintre ei a pus ulterior clipul pe un grup. De acolo, filmarea a ajuns și pe grupuri interne ale studenților de la Facultatea de Informatică.

Studentul și-a cerut scuze public, inclusiv cadrului didactic, însă acesta a făcut deja o plângere la Poliție, mai notează sursa citată.

Pentru fapta sa, studentul poate primi până la un an de închisoare. Potrivit articolului 206 din Codul Penal, „fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării”.