Un student dintr-un cămin din România a ajuns la spital din cauza ploșnițelor

cămin ploșnițe
Foto: Captură Digi24

Un student de la Facultatea de Electronică din cadrul Universității Politehnice București a ajuns la spital din cauza ploșnițelor din camera de cămin, relatează Digi24.

Din cauza mușcăturilor, mâinile și picioarele i s-au umflat și s-au înroșit. Medicul i-a prescris antialergice și i-a spus să nu mai stea în camera respectivă.

Studentul s-a plâns la administrația căminului Leu, iar angajații au ars saltelele, dar le-au înlocuit cu altele care erau și ele pline de ploșnițe. Deși tânărul și-a cumpărat apoi propriile saltele, ploșnițele nu au dispărut din cameră.

Așa că, de două săptămâni, şi el şi colegul său de cameră dorm pe la prieteni, deși camera de cămin costă 160 de lei de persoană. Chiar și la două săptămâni de când a fost mușcat de ploșnițe tânărul încă are urme pe corp.

Contactat de Digi24, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu, a spus că este ocupat.

Condițiile mizerabile din căminele din România sunt o problemă veche pe care autoritățile nu au reușit nici până acum să o rezolve.

În capitală, nu doar căminele din Regie au probleme de igienă, ci și căminul Leu, unde presa a relatat că sunt în continuare gândaci și chiar și șobolani. De asemenea, camerele de cămin au și mucegai, igrasie sau mobilier vechi și defect.

Problema este atât de mare încât, în lipsa unei reacții a autorităților, studenții au început să caute soluții online.

„Îmi poate recomanda cineva o soluție bună ca să scap de gândaci sau orice numai să scap de ei. Sunt la cămin în Regie și am o grămadă de gândaci. Am făcut curat frecvent, am încercat și cu niște soluții, dar nici un efect”, a scris un student pe siteul tpu.ro.

Pe internet au apărut și „tutoriale” care le explică studenților cum să scape de gândacii din camerele de cămin.

„Confirm că Regent-ul este cel mai bun, am reușit să scap cu el de gândacii din cămin, pe când stăteam în Regie. Ăia din cămin au rezistat la K300 că erau antrenați pentru trupe speciale nenorociții….”, a scris un tânăr pe un alt forum online.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.