Un străin pentru națională. A primit cetățenia și poate juca pentru România

William De Amorim a ajuns în România când avea doar 18 ani (lpf.ro)
William De Amorim a ajuns în România când avea doar 18 ani (lpf.ro)

Brazilianul William De Amorim este și cetățean român, potrivit unei decizii pe care a luat-o astăzi Guvernul României. Atât fotbalistul Astrei, cât și familia sa, au cetățenia română.

De Amorim (24 de ani) a ajuns în România în 2010, după un an petrecut la echipa de juniori a formației Gremio Porto Alegre.

A jucat 147 de meciuri în Liga 1 pentru Astra Giurgiu, pentru care a marcat 31 de goluri. Mijlocașul de pe partea stângă a câștigat Cupa și Supercupa în 2014, iar în acest an a devenit campion al României.

”Se acordă cetăţenia română domnului De Amorim William Douglas, cetăţean brazilian, fiul lui Jose Roselito şi Marilenei De Paula Costa, născut la data de 05 decembrie 1991 în localitatea Ipatinga, Brazilia, cu domiciliul în Brazilia, oraşul Ipatinga, str. Rua Primola, nr. 1021, regiunea Minas Gerais şi reşedinţa în România, localitatea Ploieşti, str. Sondelor, nr. 19A, jud. Prahova (2919/A/2016), ” a anunțat Guvernul României.

Naționala de fotbal a României va participa la Euro 2016, însă De Amorim nu intră în atenția selecționerului Anghel Iordănescu pentru acest turneu.

Brazilianul naturalizat de România ar putea participa la meciurile din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018. Ar fi pentru prima oară când un jucător din America de Sud ar evolua pentru ”tricolori”.

Naționala de fotbal nu a apelat la jucători naturalizați în era modernă, însă sportul românesc pare să înceapă să se deschidă străinilor. De exemplu, prima reprezentativă de rugby are în componență un sud-african, pe Johannes van Heerden, iar gruzinul Otar Turașvili a făcut și el parte din lotul ”stejarilor”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O fată de doar 12 ani din România a urcat cel mai înalt munte din America de Nord
La doar 12 ani, campionul României la șah va merge de unul singur la Campionatele Mondiale
Analfabeții care vor să cucerească România. Candidat din satul lui Eminescu: ”V-om stârpi corupția”