Un stat din SUA a legalizat compostul făcut din oameni

Foto: Pixabay

Washington a devenit primul stat din Statele Unite ale Americii care a legalizat realizarea compostului din rămășițe umane.

Potrivit noii legi, scrie BBC, cetățenii acestui stat american pot alege ca trupul lor să fie transformat în sol și îngrășământ agricol natural după ce mor.

Procesul este văzut ca o alternativă la înmormântări, fiind o opțiune practică în special pentru orașele care nu dispun de cimitire încăpătoare.

După ce întreg procesul de descompunere este finalizat, rudele persoanei primesc solul rezultat, pe care îl pot folosi pentru plante.

Legea a fost semnată de Guvernatorul Jay Inslee. Există deja și o companie care oferă acest inedit serviciu funerar.

”Este o metodă naturală, sigură și sustenabilă, care va ajuta atât la reducerea emisiilor de carbon, cât și la o folosire mai eficientă a pământului”, a spus Katrina Spade, fondatoarea companiei care transformă cadavrele în compost.

Corpul va fi transformat în sol în containere hexagonale de oțel, în care mai sunt adăugate așchii de lemn, trifoi și paie. Containerul este închis, iar corpul se descompune natural într-o perioadă de 30 de zile. Rezultatul: două roabe pline cu sol.

Washington nu este, însă, prima parte a lumii care a legalizat această variantă funerară. În Suedia, compostul din rămășițe umane este deja legal, în timp ce înmormântările naturale – în care corpul este îngropat fără coșciug sau într-o cutie biodegradabilă – sunt legale în Marea Britanie.

Sursa foto: Pixabay