Un spital din România anunță că face teste la cerere pentru COVID-19

test spitalul județean bistrița covid-19
Foto: Pagina de Facebook Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a anunțat că va face teste la cerere pentru COVID-19.

„Spitalul Județean de Urgență Bistrița vine în întâmpinarea celor care doresc să se testeze la cerere în vederea depistării infecției cu COVID-19, într-un laborator de biologie moleculară RT-PCR, acreditat. Pentru a nu fi afectate serviciile de testare la cerere (capacitatea laboratorului SJUB fiind limitată, iar prioritizarea la testare se face în conformitate cu algoritmul aprobat de INSP) am încheiat un protocol cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care va prelua probele care depășesc capacitatea noastră de testare și le va realiza la Institutul Imogen”, a anunțat Spitalul Județean de Urgență Bistrița pe pagina sa de Facebook.

Recoltarea probelor se va realiza în fiecare marți și joi, între orele 10:00 – 12:00, în incinta spitalului județean, la adresa B-dul G-ral Grigore Bălan nr. 43, lângă cortul de triaj, pe baza unei programări prealabile.

Programarea se poate face telefonic, de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00, la numerele de telefon 0263214390, 0263214391, 0263214392, interior 189.

Costul unei testări este de 290 de lei.

În cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se face în mod gratuit.

Rezultatele probelor vor fi comunicate prin e-mail în termen de 48 de ore de la recoltare.

Pentru a evita manipularea excesivă a banilor în numerar, reprezentanții spitalului îi roagă pe eventualii clienți să aibă la ei suma exactă.

Câte teste s-au făcut în România până acum

Până joi, 7 mai, la nivel național au fost prelucrate 226.613 de teste.

Pe teritoriul României au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 876 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.142 de persoane. Alte 20.841 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.