Un șofer român a primit o amendă de 1,5 milioane de euro

FOTO: Tama66/Pixabay.com
FOTO: Tama66/Pixabay.com

Un șofer de TIR român, în vârstă de 30 de ani, a primit o amendă record în Franța. Oamenii legii i-au dat o amendă de 1,5 milioane de euro, după ce l-au oprit la granița cu Spania și au descoperit că în remorcă avea ascunse nu mai puțin de 290 de kilograme de cannabis.

Drogurile erau plasate printre cutii cu vopsea și scoarță de pin.

Șoferul are pașaport românesc, însă locuiește în Serbia și mergea spre Danemarca. De altfel, acesta nu a vrut să vorbească cu polițiștii decât în limba sârbă, potrivit lejsl.com.

După ce au descoperit drogurile, șoferul a fost arestat pe loc, iar o instanță din Lons le Saunier a dat sentință după zece zile.

Judecătorii francezi l-au amendat cu 1,5 milioane de euro și l-au condamnat la trei ani de închisoare.

De asemenea, pe lângă amenda uriașă, după eliberare, șoferul are interdicție timp de 10 ani să intre în Franța. Decizia instanței poate fi atacată cu apel.

Sunt state din Europa în care se dau amenzi usturătoare șoferilor de TIR și pentru încălcări ale regulilor care nu țin de codul penal.

De exemplu, în luna mai, un șofer român de camion a fost amendat cu 60.000 de euro după ce a comis aceeași infracțiune două zile la rând.

Acesta a fost oprit în trafic în orașul danez Vojens, unde polițiștii au descoperit că tahograful său nu înregistra corespunzător timpii de odihnă și de condus. Polițiștii danezi i-au suspendat permisul de conducere, i-au pus sechestru pe camion și l-au amendat.

Potrivit legilor daneze, șoferul își poate lua camionul înapoi doar după ce plătește integral amenda de 60.000 de euro.

FOTO: Tama66/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.