Un șofer român a învins Poliția în instanță, după ce fusese testat pozitiv cu etilotestul

FOTO: JacksonDavid/Pixabay.com

FOTO: JacksonDavid/Pixabay.com

Un șofer din Blaj, județul Alba, a câștigat procesul prin care a dat Poliția în judecată după ce rămăsese fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, relatează Alba24.ro.

În urma unui control de rutină, în februarie 2023, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat valoarea de 0,03% mg/l alcool pur în aerul respirat. I-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 3 luni.

Însă șoferul știa că nu a consumat alcool, așa că a cerut să i se recolteze și sânge. A mers la spital însoțit de polițistul de la rutieră, iar aici i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Rezultatul a fost zero.

Prin urmare, bărbatul a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Alba, cerând în instanță anularea sancțiunii și redobândirea carnetului de conducere. Magistrații de la Judecătoria Blaj i-au dat dreptate și au stabilit – în primă instanță – că șoferul nu a săvârșit contravenția de care a fost acuzat.

Instanța a dispus anularea procesului verbal şi a înlăturat sancţiunea contravenţională de suspendare a dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version