Un șofer român a fost amendat cu 26.250 de euro în Franța

mașină jandarmeria franceză
Foto: Kevin.B / Wikimedia Commons

Jandarmeria din Pas-de-Calais, Franța, a anunțat la finalul săptămânii trecute că a dat o amendă de 26.250 de euro în urma unui control rutier pe autostrada A1, în apropiere de orașul Arras, relatează publicația franceză lavoixdunord.fr.

Oamenii legii și-au dat seama că transportatorul român, care lucra pentru o firmă spaniolă de produse din domeniul aviației către care își închiriase TIR-ul și serviciile, comisese numeroase ilegalități: nu mai puțin de 31 de încălcări ale legislației rutiere europene.

Jandarmii au stabilit că bărbatul și colegul său de pe TIR nu au respectat timpii de condus. Pentru a putea conduce mai mult, cei doi au folosit cardul unui alt șofer.

Din cele 31 de contravenții comise, 24 aveau legătură cu nerespectarea timpilor de condus.

Oamenii legii au vorbit despre timpi de repaus de numai „o oră într-un interval de 24 de ore, în loc de 9 ore minimum așa cum cere legea”.

Jandarmii au mai descoperit că șoferii conduceau 8 ore și 44 de minute încontinuu, în loc de maximum 4 ore și 30 de minute, cât prevede legea.

„Aceste fapte nu doar că sunt un pericol grav la adresa celorlalți șoferi, însă reprezintă și o concurență neloială practicată de anumite societăți lipsite de scrupule”, a mai anunțat Jandarmeria din Pas-de-Calais.