Un șofer implicat în accidentul grav din București a fost arestat

Un șofer implicat în accidentul din zona Baicului, din București, în urma căruia patru mașini au luat foc, a fost arestat preventiv astăzi.

„În urma propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, magistrații au luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de bărbatul în vârstă de 40 de ani care a fost implicat în accidentul rutier din data de 7 noiembrie”, a precizat, joi, Biroul de presă al Brigăzii Rutiere București, potrivit Agerpres.ro.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, care conducea un BMW la momentul accidentului, a fost reținut miercuri, în cauză fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală și părăsirea locului accidentului. Acesta avea alcoolemie 0.28.

Potrivit Digi24, deși acesta nu se face vinovat de impact, ci o șoferiță care nu a dat prioritate, polițiștii au constatat că mergea băut și cu o viteză de aproape 100 de kilometri pe oră.

O cameră de supraveghere din apropiere a surprins momentul în care bărbatul de 40 de ani frânează disperat, iar o mașină îi taie calea.

În mașina care a provocat accidentul se aflau două surori. Femeia de la volan, în vârstă de 35 de ani, nu a mai putut fi salvată, iar sora ei, în vârstă de 18 ani, este la spital, în stare gravă. Anchetatorii spun că accidentul putea fi mult mai ușor dacă șoferul băut mergea cu viteză legală.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.