Un șofer a fugit de la locul accidentului și a amenințat un polițist. Acesta i-a spart geamul și l-a scos cu forța din mașină | VIDEO

șofer

Sursa: Sindicatul Polițiștilor Sidepol București (Facebook)

Un șofer recalcitrant care fugise de la locul accidentului și care nu a vrut să se legitimeze a fost scos cu forța din mașină de către polițiști, după ce aceștia i-au spart geamul autovehiculului.

„După o altercație în trafic, conducătorul auto din imaginile de mai sus a părăsit locul accidentului și în momentul opririi acestuia de către colegii de la Secția 20 Poliție din cadrul DGPMB a devenit agresiv și recalcitrant”, au explicat reprezentanții Sindicatul Politiștilor- Sidepol București într-o postare pe Facebook.

Polițistul care l-a oprit i-a cerut permisul, buletinul, talonul și asigurarea, însă bărbatul a refuzat să le prezinte.

„Dă-mi amendă, hai c-am treabă”, a spus șoferul.

Apoi, el a început să îl amenințe pe polițist („Vrei să cobor? Dacă cobor te nenorocesc”) și i-a blocat polițistului mâna în geam când încerca din nou să fugă.

Deoarece nu a ascultat solicitarea polițistului de a rămâne pe loc, acesta i-a spart geamul și l-a dat jos cu forța din mașină.

Potrivit Sindicatul Politiștilor- Sidepol București, „poliţistul este îndreptăţit să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanei în situaţia în care:

– aceasta încalcă dispoziţiile legale, ori există motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală;

– există motive verosimile pentru a bănui că aceasta a fost prezentă la locul săvârşirii unei fapte ilegale ori are cunoştinţă despre faptă, autor sau despre bunurile având legătură cu fapta;

– la solicitarea poliţistului, persoana are obligaţia de a înmâna acestuia actele de identitate şi de a comunica informaţiile necesare stabilirii sau, după caz, verificării identităţii sale.”

Vă recomandăm și:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version