Un șofer a fugit de la locul accidentului și a amenințat un polițist. Acesta i-a spart geamul și l-a scos cu forța din mașină | VIDEO

șofer
Sursa: Sindicatul Polițiștilor Sidepol București (Facebook)

Un șofer recalcitrant care fugise de la locul accidentului și care nu a vrut să se legitimeze a fost scos cu forța din mașină de către polițiști, după ce aceștia i-au spart geamul autovehiculului.

„După o altercație în trafic, conducătorul auto din imaginile de mai sus a părăsit locul accidentului și în momentul opririi acestuia de către colegii de la Secția 20 Poliție din cadrul DGPMB a devenit agresiv și recalcitrant”, au explicat reprezentanții Sindicatul Politiștilor- Sidepol București într-o postare pe Facebook.

Polițistul care l-a oprit i-a cerut permisul, buletinul, talonul și asigurarea, însă bărbatul a refuzat să le prezinte.

„Dă-mi amendă, hai c-am treabă”, a spus șoferul.

Apoi, el a început să îl amenințe pe polițist („Vrei să cobor? Dacă cobor te nenorocesc”) și i-a blocat polițistului mâna în geam când încerca din nou să fugă.

Deoarece nu a ascultat solicitarea polițistului de a rămâne pe loc, acesta i-a spart geamul și l-a dat jos cu forța din mașină.

Potrivit Sindicatul Politiștilor- Sidepol București, „poliţistul este îndreptăţit să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanei în situaţia în care:

– aceasta încalcă dispoziţiile legale, ori există motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală;

– există motive verosimile pentru a bănui că aceasta a fost prezentă la locul săvârşirii unei fapte ilegale ori are cunoştinţă despre faptă, autor sau despre bunurile având legătură cu fapta;

– la solicitarea poliţistului, persoana are obligaţia de a înmâna acestuia actele de identitate şi de a comunica informaţiile necesare stabilirii sau, după caz, verificării identităţii sale.”

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.