Un șofer a fost prins de radar cu 246 km/h

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com
FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Polițiștii rutieri au reținut în acest weekend 27 de permise de conducere din cauza depășirii de viteză. Mai mulți șoferi au fost prinși pe autostradă conducând cu peste 180 km/h, iar cea mai mare viteză înregistrată a fost de 246 km/h, pe Autostrada A3.

„În weekend, poliţiştii care au acţionat pentru siguranţa circulaţiei pe autostrăzi au aplicat 320 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru neregulile constatate au reţinut 27 de permise de conducere.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 12 ianuarie, la km 21, pe Autostrada A3 Bucureşti – Braşov, pe sensul către Ploieşti, când poliţiştii au depistat un bărbat circulând cu viteza de 246 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteza este de 130 km/h”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Șoferul a primit o amendă de 2.900 de lei și i-a fost reținut permisul pentru 90 de zile.

Polițiștii mai spun că duminică, în jurul orei 14:00, au depistat un bărbat de 64 de ani care circula pe A1 pentru contrasens.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.160 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 60 de zile.

În luna iunie din 2018, un aparat radar al Poliției Rutiere a înregistat un șofer cu o viteză de 276 km/h. Șoferul teribilist, un tânăr în vârstă de 26 de ani, circula pe autostrada București – Ploiești la volanul unei mașini cu mulți cai putere. A fost atunci sancționat cu 2.900 de lei și i s-a reținut permisul pentru trei luni.

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.